Home » Nieuws en info » Financiële coaching » Financiële hulp. Wanneer schakel je die in?

Financiële hulp. Wanneer schakel je die in?

Financiële hulpWanneer heb ik jou nodig…?

Deze vraag stelde iemand mij laatst op een netwerkbijeenkomst voor ondernemers. Al klonk de vraag heel eenvoudig, deze was zo direct dat het antwoord in het eerste opzicht toch lastig leek. Na een kleine aarzeling heb ik geantwoord; Of je mij nodig hebt blijkt uit het eerste gesprek. Maar ik raad je aan mij voor dat gesprek aan te als de gedachte over je administratie of financiën een zucht ontlokt, of als er een vraagteken boven je hoofd verschijnt. Dan heb je behoefte aan financiële hulp!

Financiële hulp vaak bijna te laat

Veel mensen bellen mij pas als ze het gevoel krijgen dat ze vast lopen. De aangifte moet de deur uit, maar het resultaat van een jaar hard werken zit nog in een schoenendoos. Of de schulden hebben zich vermeerderd met allerlei vage kosten. Het overzicht is zoek. Vaak staat het water hen al aan de lippen.

Oorzaak

De oorzaak is bijna altijd te herleiden naar een beperkt inzicht, of het simpelweg ontwijken van de problemen. Maar nog vaker ligt de oorzaak dieper. Einstein beweerde al dat je een probleem niet kunt oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Daarom is het goed om er een ander naar te laten kijken en kijk ik altijd achter de cijfers waar de schoen wringt. Daar zit altijd een uniek persoon die moeite heeft met die cijfers en financiële hulp nodig heeft. Die uniciteit vormt de basis van de gezamenlijke aanpak. Geen standaard maar maatwerk. Met respect kijken en overleggen wat er nodig is, en dan aanpakken met als doel dat de situatie waar je uitkomt zich nooit meer zal herhalen. Dat is de combinatie van coaching en administratie.

Gelukkig word ik ook regelmatig gebeld door mensen waar de nood nog niet zo hoog is. Maar die houden van een persoonlijke en op maat gesneden aanpak. Geen mens is immer hetzelfde, en dat is eigenlijk wel zo leuk…!

En…. mijn gesprekspartner belde binnen een week!

Kan jij ook wat hulp gebruiken bij het beheer van je financiën? Neem dan contact met mij op via de contactpagina.

Wat klanten zeggen over Achter de Cijfers


Wij zijn zeer tevreden over het uitzoeken en invullen van onze belastingaangifte door Steven. Daarnaast zijn wij erg goed gecoached en kregen we uitgebreide info en uitleg over oa. Hypotheken en lijfrente. Dus ook voor advies of begeleiding zit je goed bij hem!

Ruud Hermans

ZZP-er  //  RudeForSound

Als startend ZZP-er kan ik bij Steven altijd terecht met vragen over mijn boekhouding en belastingaangifte. Top!

Inger van der Werf

ZZP-er  //  Kunstzinnige Therapie Haarlem

onze LOCATION


Pioenroos 27
2215 ZM Voorhout
0252-276020