Home » Nieuws en info » Boekhouding » Je boekhouding. Doe je die zelf of niet?

Je boekhouding. Doe je die zelf of niet?

Je boekhouding, doe je die zelf of niet?

Boekhouding

Verschillende boekhoudpakketten

Tegenwoordig zijn er veel online boekhoudpakketten. Ze bieden veel mogelijkheden en voldoen praktisch allemaal aan de eisen die de belastingdienst aan je administratie stelt. Het wordt je ook steeds makkelijker gemaakt; je maakt een foto van een bon en hij is al praktisch geboekt. Voor veel ondernemers volstaat dit prima. Oké, je moet natuurlijk wel goed op de hoogte zijn van alle fiscale regels, en een ijzeren discipline hebben, maar het bijhouden van je boekhouding wordt op met deze programma’s wel steeds makkelijker.

Fiscale regels

De fiscale regels zijn allemaal prima terug te vinden op de site van de belastingdienst, en met wat gegoogle kun je er ook achter komen hoe deze dienst kijkt naar de vele grijze gebieden die tussen deze regels zitten. Maar niet iedere ondernemer is hier even handig in, of heeft eenvoudigweg meer zin om zich met zijn vakgebied bezig te houden.

Discipline

Om je boekhouding goed te doen moet je natuurlijk een zekere discipline hebben. Die heb je of heb je niet. Heb je die niet, dan kom je jezelf zeker tegen bij het doen van de boekhouding.

Je gaat zelf je boekhouding doen…

Een prima keuze. Je weet zelf precies hoe je bedrijf in elkaar zit. En als je je verdiept in de fiscale regels en een goed en duidelijk boekhoudpakket kiest en er genoeg tijd voor hebt kan het ook een voordelige keuze zijn. Uiteraard zorg je ervoor dat je boekhouding bijgehouden wordt op de manier zoals de belastingdienst die graag ziet.

Je zoek samenwerking met een boekhouder…

Een verstandige keuze. Het is een open deur, dat weet ik, want ik verzorg zelf bedrijfsadministraties. Toch kiezen mijn klanten voor een zekere samenwerking. Sommigen om een stok achter de deur te hebben om de administratie bij te houden, anderen om het na te kijken of om het in zijn geheel uit te besteden. Net wat hen past.

En… wat zou jouw reden zijn voor een samenwerking…?

Laat het me weten via mijn contactpagina!

Wat klanten zeggen over Achter de Cijfers


Wij zijn zeer tevreden over het uitzoeken en invullen van onze belastingaangifte door Steven. Daarnaast zijn wij erg goed gecoached en kregen we uitgebreide info en uitleg over oa. Hypotheken en lijfrente. Dus ook voor advies of begeleiding zit je goed bij hem!

Ruud Hermans

ZZP-er  //  RudeForSound

Als startend ZZP-er kan ik bij Steven altijd terecht met vragen over mijn boekhouding en belastingaangifte. Top!

Inger van der Werf

ZZP-er  //  Kunstzinnige Therapie Haarlem

onze LOCATION


Pioenroos 27
2215 ZM Voorhout
0252-276020