Home » Nieuws en info » Belastingen » Rittenregistratie: kortste of snelste route?

Rittenregistratie: kortste of snelste route?

Moet je de kortste of de snelste route gebruiken in de rittenregistratie voor de onbelaste vergoeding voor zakelijke kilometers? Dat is het onderwerp van een vraag die regelmatig gesteld wordt aan de BelastingTelefoon.

Om de onbelaste kilometervergoeding voor je zakelijke reizen te berekenen, moet je weten hoeveel kilometers je aflegt voor deze reizen. De reisafstand wordt gemeten langs de meest gebruikelijke weg. Dit is de weg die door het merendeel van de personen die gebruik maken van hetzelfde vervoermiddel gebruikt wordt om op de plaats van bestemming te komen. Dit hoeft niet altijd de kortste route te zijn. Het kan voorkomen dat een andere, langere route sneller of logischer is. Zijn er meerdere gelijkwaardige wegen die gebruikelijk zijn, dan geldt van die wegen de kortste route als de meest gebruikelijke.

Rittenregistratie

De auto en de belastingen.

De belastingdienst heeft rond de auto een ingewikkeld stelsel van regelingen in het leven geroepen en stelt de nodige eisen aan de rittenregistratie.

Heb je de auto zakelijk of privé, laat je voorlichten of kijk op de site van de belastingdienst.

Wat klanten zeggen over Achter de Cijfers


Wij zijn zeer tevreden over het uitzoeken en invullen van onze belastingaangifte door Steven. Daarnaast zijn wij erg goed gecoached en kregen we uitgebreide info en uitleg over oa. Hypotheken en lijfrente. Dus ook voor advies of begeleiding zit je goed bij hem!

Ruud Hermans

ZZP-er  //  RudeForSound

Als startend ZZP-er kan ik bij Steven altijd terecht met vragen over mijn boekhouding en belastingaangifte. Top!

Inger van der Werf

ZZP-er  //  Kunstzinnige Therapie Haarlem

onze LOCATION


Pioenroos 27
2215 ZM Voorhout
0252-276020